Портал здорового образа жизни Портал здорового образа жизни
Контакты Истоки здоровья Фитнес-Тест Индивидуальная Диета Интернет-технология Индивидуальная Диета Валеометр Услуги Наши продукты Цены На главную
Патенты Кулинарный блог Страна здоровья Школы здоровья Диетологам Фитнес-центрам Тестирование онлайн
  Здоровый образ жизни

Breath.ru - Eating away from home. How to make sure food is safe.
 
Eating away from home. How to make sure food is safe.


Our busy way of life means we eat more meals in restaurants or from fast food outlets. But if this food isn't handled hygienically, or not stored at the right temperature, it can make us ill - each year in Australia 1.5 million people become ill because of something they ate.


Here's how to make sure food eaten away from home is safe..

Is the restaurant or takeaway food shop clean? Dirty floors, work surfaces and tables can carry bacteria and attract pests. If staff can't keep the premises clean, maybe they can't keep food clean either. Staff should have clean hands and clean uniforms, and handle food with tongs.


Is food either very hot or very cold? Whether at home or in a restaurant, an important rule is that hot foods should be kept piping hot and cold foods kept very cold. Cooked foods served straight from the kitchen or hot display cabinet should be steaming hot and should be eaten straight away. Cold foods should be cold to the touch and displayed on ice or under refrigeration. Ready-made sandwiches and rolls containing perishables like cheese, eggs and meat should also be under refrigeration - otherwise don't buy them. The same goes for fresh noodle or rice products. Unless they're served hot, they should be kept under refrigeration.

Don't be afraid to send back food that's served tepid or undercooked, especially seafood, poultry and meat dishes.. It's important that mince meat dishes like mince, hamburgers and sausages are thoroughly cooked inside as well outside. The same goes for rolled roasts and chicken. With these meats, germs causing food poisoning can be all the way through the meat - not just on the surface. Thorough cooking kills these germs. But if the meat is pink inside, and any juices are pink, rather than clear, the meat is undercooked. It's okay for beef steaks and whole beef roasts to be undercooked because germs are usually only on the surface of the meat - but it's best not to eat them too rare.


If you send back an undercooked meat or poultry dish, make sure everything else on the plate is replaced fresh too - vegetables, rice or pasta may be contaminated by juices from uncooked meat.


Eat Takeaway Food Promptly. Leaving ready-to-eat food sitting around encourages food-poisoning bacteria to grow. If you take unfinished food home from a restaurant, get it home promptly and put it in the fridge straight away. Eat it within 24 hours.

Using Salad Bars and Self Service in Restaurants and Takeaway Shops. Make sure food is protected by a guard - usually a clear plastic cover extending over the food to protect it from coughs and sneezes. There should be separate utensils for different foods and they should have long handles to avoid hands coming into contact with food. Again, hot foods should be very hot and cold foods, very cold.

But don't forget that one in five cases of food poisoning comes from food prepared at home. Important rules for your own kitchen: wash hands with soap and warm water for at least 30 seconds before handling food, after using the toilet, or touching animals or raw food. Use separate chopping boards for cooked and raw foods; wash utensils such as knives in hot soapy water in between use for raw and cooked foods.





 
  Поиск    Тел.: 8 (4912) 24-74-37
 
 

   Разделы
  Материалы
В зарубежной литературе последних лет изучают влияние полноценного питания на склонность к алкоголизму. Так, в книге американских психиатров Е.Чераскина и У. Рингсдорфа “Психодиететика. Питание как ключ к эмоциональному здоровью” специальная глава посвящена роли рационального питания в профилактике и лечении алкоголизма. Попытаемся изложить некоторые существенные положения, выдвинутые этими психиатрами. >>>
Что такое факторы риска? Зачем мне их надо знать? Это надо осознать каждому: самое дорогое, что у нас есть – это наша жизнь и наше здоровье! Знайте, xувствовать себя хорошо и быть здоровым не одно и тоже. Многие заболевания (атеросклероз, гипертония, ИБС, сахарный диабет и др.) длительно, годами, могут протекать скрыто, бессимптомно и проявиться случайно осложнениями – инфарктом миокарда, мозговым инсультом, аритмией, слепотой, сердечной и почечной недостаточностью или привести к внезапной смерти! В своем инфаркте миокарда и инсульте виноват сам человек. 1/4 гипертоников впервые узнает о своей болезни, перенеся инфаркт миокарда или инсульт. Известно, что любое заболевание легче предупредить, чем лечить! Для этого каждый разумный человек должен сам заботиться о своем здоровье на уровне профилактики ежедневно и в любом возрасте, начиная с детства и кончая глубокой старостью. Здоровый образ жизни (ЗОЖ) – самый верный способ не впустить болезнь в себя. Каждый разумный человек должен знать факторы риска, которые способствуют развитию сердечно-сосудистых заболеваний (ССЗ) и сахарного диабета и увеличивают смертность от них. >>>
Большинство людей знает; что курение является одной из причин возникновения тяжелых легочных заболеваний, болезней сердца и некоторых видов рака. Но многие могут не знать, что это может повлиять также и на сексуальную и детородную функции человека. >>>


  Информация для потребителя
Общество с ограниченной ответственностью Центр медицинской профилактики "Истоки Здоровья"
Является членном ассоциации компаний Breath technologies.

Реквизиты: ИНН 6231056844, КПП623101001, ОГРН 1036208007230.
Адрес: г. Рязань, ул. Есенина д.116/1, оф.703, РФ, 390046

Телефон/факс: 8(4912)24-74-37, 8(910)642-56-92


Пишите нам: contact@breath.ru

Звоните нам: 8 (4912) 24-74-37 (тел/факс)

               8-910-642-56-92





 

О компании  |  Проекты   |  Материалы  |  Архив  |   Горячая линия  |  Пишите нам   |  Научная работа   |  Лицензии и свидетельства   |  Публикации исследований   |   Страна здоровья  |   Blog  |  Презентации
Телефон/факс: 8 (4912) 24-74-37. Телефон горячей линии: 8-910-642-56-92

Проект ассоциации Breath Technologies. Все права сохранены. При использовании материалов и перепечатке ссылка (hyperlink) на www.Breath.ru обязательна. 
Copyright © 2000-2018 Breath Technologies. All Rights Reserved.